Rijbewijs C/CE Bekijk onze prijzen

U kunt bij Rijschool Combinatie Zuid ook terecht voor de opleiding voor rijbewijs C/CE, eventueel in combinatie met Vakbekwaamheid (voorheen het Chauffeursdiploma). Vakbekwaamheid heeft u nodig indien u (of uw medewerkers) beroepschauffeur bent. Voor eigen vervoer en campers is dit niet nodig.

Rijschool Combinatie Zuid gebruikt bij deze rijopleiding een DAF XF met middenas aanhangwagen. De rij- en theorielessen worden gegeven door vakbekwame gecertificeerde instructeurs.

Het doel van de rijlessen is om u verantwoord rijgedrag aan te leren, aangepast aan uw rijervaring en de grootte van de vrachtwagen of de combinatie. De theorielessen bereiden u niet alleen grondig voor op de theorie-examens, ze sluiten daarnaast perfect aan op de praktijklessen.

Onderdelen van de lessen en het examen

Voordat met de praktijk gestart wordt, dient u in het bezit te zijn van 2 theorie-examens, te weten:
- VB1 = Verkeer en Techniek
- VB2 = Administratie

Deze 2 theoriecursussen duren ongeveer 10 lesavonden per onderdeel, waarbij op de 2e lesavond voor de onderdelen VB1 en/of VB2, het examen wordt aangevraagd. Vak voor vak mag ook. De behaalde certificaten blijven 2 jaar geldig.

Indien gewenst kunnen wij ook zorgen voor individuele begeleiding.

Vanaf september 2009 dient u voor Vakbekwaamheid 3 extra examens af te leggen:
- VB3 = 3 Cases Vervoersadministratieve onderwerpen

- Praktijktoets laden en lossen

- Praktijktoets bijzondere verrichtingen op besloten terrein

LET OP: Voor u met de praktijklessen kunt beginnen, dient u een Eigen Verklaring en een Rapport van de Medische Keuring, ingevuld door een door het CBR erkende Arbo-arts, naar het CBR opgestuurd te hebben. U ontvangt dan een bericht van goedkeuring retour. Zonder deze goedkeuring kan het praktijkexamen niet aangevraagd worden.

Indien gewenst kunnen wij u het adres van een Arbo-arts die ‘s avonds de keuringen regelt doorgeven.

BIJ TWIJFEL OVER MEDISCHE GESCHIKTHEID LIEFST EERST DE KEURING REGELEN EN DAN PAS STARTEN MET DE THEORIE-OPLEIDING!!

Door middel van een intest wordt bekeken welke praktijkopleiding voor u het meest geschikt is. Dit kan een 1 of 2-daagse cursus zijn, losse rijlessen of andere varianten zijn ook mogelijk en worden in overleg gepland.

Indien de keuze op een verkorte cursus valt, dan wordt direct het praktijkexamen aangevraagd. De datum van de cursus wordt in overleg bepaald, afhankelijk van de beschikbare examentijden.

Tijdens het praktijkexamen wordt gekeken of u zich verkeersveilig en verantwoord met een vrachtauto of combinatie door het verkeer kan verplaatsen met behulp van kaarten en/of een navigatiesysteem.

Tevens wordt er van u verlangd dat u de vrachtauto of combinatie op een goede en verkeersveilige wijze achteruit kunt manoeuvreren naar de aangegeven plaatsen. Bij een combinatie komt er ook nog het aan en afkoppelen bij.

Het examenbureau waar wij gebruik van maken is Truck Inn Nobis te Asten

Vraag hier meer informatie aan

Rijschool Combinatie Zuid
Half Elfje 7a
5711 ES Someren

Tel: 0493 493 393
Fax: 0493 496 728
Email: info@rijschoolcombinatiezuid.nl
KvK te Eindhoven: 17173970
BTW nr: NL1418.92.304.B01
Rabobank: 1422.84.203.

VTL Gecertificeerd opleider
Transport & Logistiek

Via www.soobsubsidiepunt.nl kunt u SOOB-subsidie aanvragen voor diverse opleidingen.